Το 1989, έτος ίδρυσης της πρώτης ιδιωτικής σχολής Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στην Ελλάδα, η πρωτοπόρος Chef Βιργινία Αναστασιάδου και μια ομάδα εξεχόντων και φημισμένων επαγγελματιών του κλάδου διοργανώνουν τον πρώτο διαγωνισμό Γαστρονομίας, ο οποίος έκτοτε και κάθε χρόνο πραγματοποιείται αδιάλλειπτα στις εγκαταστάσεις της σχολής. Επαγγελματίες Σεφ μάγειρες, Σεφ Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιοί, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συνδέονται με τον κλάδο, χορηγοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου πλαισιώνουν την εκδήλωση που επικροτεί την αποκλειστική εξειδίκευση, την αριστεία και την καινοτομία.

Pate Ekdilosi La Chef Levi
Η εκδήλωση ουδέποτε είχε οικονομικό χαρακτήρα και η είσοδος είναι δωρεάν. Σπουδαστές όλων των σχολών ανέκαθεν παρακολουθούσαν την εκδήλωση, εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των γνώσεων και των τεχνικών που γνωρίζουν διαχρονικά οι σπουδαστές της σχολής των Σεφ. Στην αρχική του μορφή ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες δευτεροετών και τελειόφοιτων σπουδαστών αλλά βλέποντας τον ενθουσιασμό και την απήχηση που είχε σε όλους τους μαθητές της σχολής προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες ώστε να συμμετέχουν και οι πρωτοετείς σπουδαστές.
Ο χώρος γεμίζει από τραπέζια στολισμένα με τερίνες, πατέ, δημιουργίες από ζαχαρόπαστα, νεκρή ζύμη, σοκολάτα, καραμέλα και πολλές άλλες ιδιαίτερες παρασκευές! Οι επισκέπτες ενθουσιασμένοι αναφέρουν τα έργα των μαθητών ως «καλλιτεχνήματα» και «έργα τέχνης». Φτιαγμένα με έμπνευση και μεράκι μαρτυρούν την αγάπη και αφοσίωση των σπουδαστών στο επάγγελμα που επέλεξαν καθώς και την εκπαίδευση που δέχονται κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησης τους. Αρχαιοελληνικά μνημεία, δείγματα της ελληνικής παράδοσης, νησιωτικά και θαλασσινά τοπία, θέματα της επικαιρότητας αποτελούν πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνημάτων. Γεύσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αποτελούν αντικείμενο γόνιμης συζήτησης ανάμεσα σε σπουδαστές και καθηγητές που αναντίρρητα βοηθούν πέρα από τα μαθήματα στη ποιοτικότερη και διαρκή εξέλιξη.

Ergo sokolatas Eidikotita artopoios
Οι δημιουργίες κρίνονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου που ανανεώνουν το ραντεβού τους με ανυπομονησία για τον επόμενο διαγωνισμό!
Μέχρι να ολοκληρωθεί η λεπτομερειακή εξέταση των δημιουργημάτων από τους κριτές ο κόσμος απολαμβάνει μπουφέ παρασκευασμένο από μαθητές της σχολής, περίτεχνα στολισμένο με τεχνικές που διδάσκονται στη φοίτηση τους στη σχολή.
Η τελετή συνεχίζεται με την απονομή κυπέλων και μεταλλίων στους νικητές. Οι χορηγοί του διαγωνισμού, δίνουν δώρα στους νικητές ενώ εταιρείες δειγματίζουν τα προϊόντα τους στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Στη διάρκεια της εκδήλωσης δίνεται η ευκαιρία στους νέους μαθητές της σχολής να γνωρίσουν τους παλαιότερους και πλέον καταξιωμένους στο χώρο και να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν.
Η εκδήλωση καλύπτεται από μέσα μαζικής ενημέρωσης και η προσέλευση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

vraveia La Chef Levi
Εδώ και 29 χρόνια, σκοπός της σχολής είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πως γίνεται αυτό;
Η La Chef είναι η μόνη ελληνική σχολή που λειτουργεί στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζουμε όχι μόνο να είμαστε πρωτοπόροι στην εκπαίδευση Σεφ αλλά και να παρακολουθούμε την παγκόσμια αγορά εργασίας και τις νέες εξελίξεις βλέποντας τα προγράμματα σπουδών μας να χτίζουν καριέρες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
Ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας είναι ένας θεσμός 29 ετών.
Πολλοί επιχείρησαν να τον μιμηθούν και να ακολουθήσουν τα χνάρια μας.
Για εμάς είναι ένα ακόμη εργαλείο ανάμεσα στα πολλά που συνθέτουν το #wemakechefs
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στην πορεία των χρόνων.

29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή! 29 χρόνια Διαγωνισμοί Γαστρονομίας La Chef Λεβή!

Στις μέρες μας κάτι που είναι περιζήτητο και συνάμα δυσεύρετο είναι το αίμα, το πιο σημαντικό βιολογικό υγρό. Παρ’ όλο που η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και συνεχώς εξελίσσεται, δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα μέσα για την παραγωγή αυτού του. Αυτό που εξυπηρετεί σε περιπτώσεις που κάποιος έχει ανάγκη από αίμα είναι η τράπεζα αίματος. Έτσι, η La Chef Levi θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ανθρωπιάς διοργανώνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9:30 – 12:30 στις εγκαταστάσεις της την πρώτη της εθελοντική αιμοδοσία.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας στηρίξετε στην παρθενική μας προσπάθεια δίνοντας αίμα, τρόφιμα ή ρούχα ως ένδειξη ανθρωπιάς σε συνανθρώπους μας που χρήζουν βοήθειας.
Η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, γι’ αυτό και όλοι οι αιμοδότες θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά τους.
Όσοι για κάποιο λόγο δεν μπορούν να παρευρεθούν την ημέρα εκείνη υπάρχει η δυνατότητα να δώσουν αίμα οποιαδήποτες άλλη στιγμή και για πάντα σε όλα τα κέντρα αιμοδοσίας της χώρας μας με τον κωδικό του συλλόγου μας (κωδ.: 14372)

 

 

 

Η εμπειρία μου από την πρακτική εκτός Ελλάδος και η La Chef του εξωτερικού.

Ονομάζομαι Λυτρίδης Χρήστος, είμαι δευτεροετής σπουδαστής ζαχαροπλαστικής και επισκέφτηκα την Αλγερία το καλοκαίρι που μας πέρασε στα πλαίσια της πρακτικής μου εξάσκησης. Κατά το πρώτο έτος της φοίτησής μας μάς δόθηκε η επιλογή να κάνουμε πρακτική είτε με ατομική μας πρωτοβουλία είτε μέσω της σχολής.

Επιλογή μου λοιπόν το εξωτερικό μέσω της σχολής, καθώς αναζητούσα νέες και διαφορετικές εμπειρίες.
Παρόλο που στην Αλγερία οι πιο διαδεδομένες γλώσσες είναι τα Γαλλικά και τα Αραβικά, γλώσσες δύσκολες για κάποιον με μητρική γλώσσα τα ελληνικά και με βασική γνώση Αγγλικών, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για μένα.
Κίνησα άμεσα τα διαδικαστικά, ώστε να επισκεφτώ αυτή τη μακρινή χώρα. Η La Chef στην Αλγερία ούσα φιλόξενη, ήταν στήριγμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαμονής μου εκεί, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θέση εργασίας στην ειδικότητά μου.
Εργάστηκα στο πρώτο ελληνικό εστιατόριο στη χώρα, στεγαζόμενο μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αλγερίας, το ονομαζόμενο El-Djazair [Ex Saint George], ξενοδοχείο «6 αστέρων». Εκεί υπήρξα μέλος μιας ομάδας, η οποία εργάστηκε σκληρά, σε συνθήκες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και ανταγωνιστικότητας. Από τις πρώτες μέρες κιόλας, αρκετές ευθύνες δόθηκαν στον προϊστάμενο και κατ’ επέκταση σ’ εμένα, διότι κληθήκαμε να φτιάξουμε ένα πλήρες μενού με βάση την ελληνική κουζίνα από την αρχή ενώ σε μένα ανατέθηκε η ευθύνη των επιδορπίων.
Η άμεση όμως εμπλοκή μου και με τη μαγειρική ήταν σαφέστατα αναπόφευκτη, διότι στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες ήμασταν μόνο δύο άτομα υπεύθυνοι για ολόκληρο εστιατόριο.
Παράλληλα, μια αρμοδιότητα που μου δόθηκε ήταν το management της σάλας και η υποδοχή των πελατών υπό την καθοδήγηση μιας πολύ έμπειρης και ακαδημαϊκά καταρτισμένης προϊσταμένης. Η εν λόγω κυρία μού έμαθε πολλά σχετικά με την αντιμετώπιση ποικίλων καταστάσεων και ανθρωπίνων χαρακτήρων. Συνοψίζοντας, το ταξίδι αυτό μου πρόσφερε ανεκτίμητες εμπειρίες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Άξιοι ευχαριστιών είναι η σχολή που φοιτώ στη Θεσσαλονίκη και στο Αλγέρι, η κυρία Βιργινία Αναστασιάδου που αποτελεί παράδειγμα θάρρους και επιμονής και η δασκάλα μου, κυρία Φωτεινή Κουκάκη, η οποία θα αποτελεί τον μέντορά μου όπου και αν με οδηγήσει η ζωή και η ζαχαροπλαστική.

ΛΥΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
Τ.Κ. 54624

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)