la chef pastry seminars zaxaroplastiki 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

 

Ο Ιούνιος είναι μήνας υγιεινής, διαφορετικής και σύγχρονης ζαχαροπλαστικής μέσα από τα νέα σεμινάρια της σχολής!

 


Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες και δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

 
 
 


1. Vegan, superfoods and paleo
        Δευτέρα 4/6/2018 και Τρίτη 5/6/2018, ώρα 17.00
Λίγα λόγια για το σεμινάριο:
Τα τελευταία χρόνια ενισχύεται η διατροφική τάση με βάση προϊόντα φυτικής προέλευσης έναντι των ζωικών. Ο σύγχρονος άνθρωπος του 21ου αιώνα εξελίσσεται, ισορροπεί τη διατροφή του, σέβεται ολοένα και περισσότερο τα ζώα και το περιβάλλον ενώ η επιστήμη βρίσκει τη λύση σε πολλές διατροφικές διαταραχές, Σόγια σε όλες τις μορφές της, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου, στέβια, αγαύη και πολλές άλλες πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία πρώτες ύλες για τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε γνώσεις για τη χρήση τους. Για το λόγο αυτό όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να μπορούν να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους δίχως να κάνουν εκπτώσεις στη ποιότητα και τη γεύση! Το ίδιο ισχύει και για όσους ακολουθούν η σκοπεύουν να ακολουθήσουν μια vegan διατροφή!
Είσαι επαγγελματίας που θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη συγκεκριμένη διατροφή; Είσαι λάτρης της vegan διατροφής; Τότε έχεις βρει το σεμινάριο που θα σου λύσει όλες σου τις απορίες και θα σου δώσει έτοιμες πετυχημένες συνταγές για προσωπική ή επαγγελματική χρήση!
Μόλις ακούμε ότι κάποιος έχει επιλέξει τη vegan διατροφή αμέσως μας έρχεται στο μυαλό ότι έχει περιορισμένες επιλογές και ότι δεν μπορεί να απολαύσει τίποτα! Λάθος! Το σεμινάριο της σχολής έρχεται να σου λύσει τα χέρια!
Paleo: μια τάση που έχει έρθει από τα κλιμάκια των διασήμων. Λέγεται αλλιώς και Παλαιολιθική Δίαιτα ή Δίαιτα των σπηλαίων. Σε αυτόν τον τρόπο διατροφής συμπεριλαμβάνονται τροφές μη επεξεργασμένες. Bοηθάει στη γρήγορη απώλεια βάρους καθώς ο οργανισμός λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες, χωρίς να «φορτώνεται» με περιττές θερμίδες. ; Όλοι τα έχουμε ακούσει αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πως να τα εντάξουμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Έλα να μάθεις συνταγές για γλυκά πλούσια σε ενέργεια βιταμίνες ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά!

Περισσoτερες πληροφορiες

Τι θα διδαχθείς;
α) Vegan choco m-apple cake!
Το πάντρεμα ποιοτικής σοκολάτας με την πλούσια γεύση από γάλα καρύδας και την προσθήκη μερικών μυστικών υλικών δίνουν ένα αποτέλεσμα μοναδικό, κάνοντας τη σοκολάτα πιο γευστική από ποτέ δίχως αυγά, γάλα ή άλλα ζωικά υλικά!
β) Healthy brown chia carrot cake!
Το γνωστό σε όλους κέικ καρότου προέρχεται από τη Μ. Βρετανία και μάλιστα η 3η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Εθνική Ημέρα Καρότου. Ήδη από το 1827 μπορεί κανείς να βρει συνταγές για κέικ καρότου. Ακόμα, στην εποχή του Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν το καρότο ως γλυκαντική ουσία στα κέικ. Ο καρπός chia ήταν το ενεργειακό μυστικό των Αζτέκων και έχει θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες. Το χρησιμοποιούσαν ως βασική τροφή για το στρατό τους. Οι σπόροι chia είναι πραγματική υπερτροφή! Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει κανείς σήμερα που η εξέλιξη στον τομέα της γαστρονομίας είναι εκπληκτική.
γ) Pumpkin Loaf
Μια άλλη εκδοχή για ένα υγιεινό κέικ που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σας το πρωί ή να το πάρει το παιδί σας στο σχολείο. Ο πουρές κολοκύθας με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού αναδύουν ένα άρωμα σαγηνευτικό που σε ταξιδεύει.
δ) Choco Dominican hazelnut tart!
Τι θα λέγατε για μια γευστική τάρτα με κομμάτια ξηρών καρπών βουτηγμένα σε πλούσια σοκολάτα; Όλοι ξέρουμε ότι ο συνδυασμός ξηρών καρπών με τη σοκολάτα είναι ένα γλύκισμα ιδανικό για κάθε στιγμή.
ε) Blueberry king date American Cheesecake
Το blueberry ή αλλιώς μύρτιλο θεωρείται υπερτροφή και όχι άδικα. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ωφελεί το δέρμα, βοηθάει στο να διατηρηθούν υγιή τα κόκκαλα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά, κερδοφόρα για τον οργανισμό. Και αν χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική η γεύση του μπορεί να απογειώσει το σύνολο του γλυκού.



2. Ζαχαροπλαστική Gluten free!
       Δευτέρα 11/6/2018, ώρα 17.00

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:
Ολοένα και περισσότερος κόσμος προτιμάει τα gluten free προϊόντα λόγω της δυσφορίας που νιώθουν όταν τα καταναλώνουν. Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που στερούνται οτιδήποτε έχει σχέση με το σιτάρι ή στο ζητάνε οι πελάτες σου και δεν έχεις επιλογές; Έχεις δυσανεξία στη γλουτένη ή απλά την έχεις αποβάλλει από τη διατροφή σου;
Το σεμινάριο αυτό έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα! Γλυκά χωρίς γλουτένη εύγεστα και θρεπτικά που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα κανονικά. Εντυπωσιάστε τους πελάτες και τους καλεσμένους σας και μυηθείτε σε ένα κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται!

Περισσoτερες πληροφορiες

Τι θα διδαχθείς;
α) Spicy honey-nut Italian panforte
Το παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο προέρχεται από τη Σιένα της Τοσκάνης. Το όνομά του στα ελληνικά σημαίνει «δυνατό ψωμί» και οφείλεται στην ελαφρώς πικάντικη γεύση του. Συνηθίζεται να σερβίρουν ένα κομμάτι panforte με τον καφέ αλλά πολλές φορές το προτιμούν και για πρωινό καθώς μοιάζει με κέικ αποξηραμέων φρούτων και ξηρών καρπών.
γ) Naked Choco Mascarpone Cake
Ένα τέλειο επιδόρπιο που συνδυάζει την πλούσια, γλυκιά γεύση της κρέμας μασκαρπόνε με τις βιταμίνες των φρέσκων φρούτων. Η εμφάνισή του τραβάει τα βλέματα και κάνει τον καθένα να θέλει να το γευτεί.
δ) Lemon Pie in a Jar!
Η κλασσική και αγαπημένη σε όλους lemon pie μπαίνει σε βαζάκι. To μόνο non gluten free είναι το βαζάκι! Τραγανή βάση έκπληξη, διαφορετική από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, με αφράτη σα βαμβάκι μαρέγκα με το μεθυστικό άρωμα λεμονιού που δεν περνάει απαρατήρητο. Ε δεν μπορούμε να τα πούμε και όλα!
ε) Pistachio slice
Ο θησαυτός της Αίγινας είναι ένας πολύ αγαπημένος ξηρός καρπός με ελάχιστες θερμίδες και πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Αυτόν λοιπόν τον καρπό αν τον εκμεταλλευτούμε σωστά μπορούμε να φτιάξουμε ένα λαχταριστό και υγιεινό σνακ με άρωμα αφρικής! Ιδανικό για το σχολείο και για τους επαγγελματίες των καφέ-μπαρ.



3. Sugar & Lactose free all you need to know seminar!
       Δευτέρα 18/6/2018 ώρα 17.00

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:
Ποιος είπε ότι δίχως ζάχαρη γλυκό δεν γίνεται;
Αρκετοί καταναλωτές δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη διότι ο οργανισμός τους δεν τη διασπά. Άλλοι πάλι δεν θέλουν να την καταναλώσουν γιατί είναι βλαβερή για την υγεία και διότι έχει πολλές θερμίδες.
Έχεις δυσανεξία στη λακτόζη; Έχεις αποκλείσει από τη διατροφή σου όλες τις συνταγές που έχουν γάλα; Ήρθε η ώρα να μάθεις πως μπορείς να το αντικαταστήσεις δημιουργώντας γευστικά γλυκά.
Στις μέρες μας όμως υπάρχουν γλυκά χωρίς λακτόζη αλλά και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.
Θα αναρωτιέστε αν όντως γίνεται να παρασκευαστεί ένα γλυκό χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Κι όμως, γίνεται. Και είναι εξίσου ωραίο με ένα γλυκό που περιέχει ζάχαρη; Αν ξέρεις ναι! Αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες η είσαι επαγγελματίας που θέλει να μάθει περισσότερα έλα σε ένα γλυκό σεμινάριο χωρίς ζάχαρη και χωρίς λακτόζη!

Περισσoτερες πληροφορiες

Τι θα διδαχθείς;
α) Choco superfood healthy salami
Ένα γλυκό σκέτος πειρασμός! Και ποιος δεν το έχει γευτεί, ποιος δεν το έχει λαχταρίσει; Καθ’ ότι είναι πεντανόστιμο αλλά και πολύ εύκολο να παρασκευαστεί, το έχουν υιοθετήσει πολλές άλλες χώρες. Με μια μικρή παραλλαγή της κλασσικής συνταγής έχουμε ένα αποτέλεσμα αξεπέραστο και μια σωστή βάση για πολλές νέες!
β) Healthy snickers
ΚΑΙ SNICKERS ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ; ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!
γ) My precious Trinity Chocolate Mousse!
Η τριλογία που ξεπέρασε και τον άρχοντα των δαχτυλιδιών! Το απόλυτο επιδόρπιο για τους λάτρεις της σοκολάτας! Τρία είδη σοκολάτας: bitter, λευκή και γάλακτος συνθέτουν το παζλ μιας αφράτης, απαλής, βελούδινης και άκρως απολαυστικής μους. Και όλο αυτό χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης. Α ναι, και χωρίς δαχτυλίδια!
δ) Flourless Choco to go cake
Με 3 απλά υλικά που ο καθένας έχει στο σπίτι του και χωρίς καθόλου αλεύρι θα φτιάξουμε ένα σοκολατένιο κέικ που δε θα έχει καθόλου ζάχαρη. Πιο ιδιαίτερο από το κλασσικό κέικ, ξεφεύγει λίγο από το συνηθισμένα και γίνεται πιο γρήγορα και από τον Λούκυ Λουκ και τη σκιά του!
ε) Strawberry tart
Καλοκαίρι. Φράουλες. Γλυκό χωρίς ενοχές. Μια τάρτα εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς και τη χρήση παράγωγων της καρύδας, δίνει μια εξωτική νότα στον ουρανίσκο σας. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Μόνο θάλασσα δεν φτιάχνουμε!
Bonus-> Choco Cheesecake
Aφαιρούμε ζάχαρη, αφαιρούμε λακτόζη, δεν αφαιρούμε γεύση! Απαλή, δροσερή κρέμα τυρί αναμεμειγμένη με σοκολάτα. Γι’ αυτούς που θεωρούν γλυκό μόνο ό,τι περιέχει σοκολάτα!



4. Family Healthy brunch για τη σύγχρονη οικογένεια!
    Ναι μπορείτε να φέρετε και το παιδί σας!

       Δευτέρα 25/6/2018, ώρα 17.00

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:
Update στο πρωινό της μαμάς! Ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα, μερέντα, κέικ, πιτοειδή και κρουασάν είναι οι λιχουδιές που κυριαρχούν στο κυριακάτικο ελληνικό πρωινό. Έχεις αναρωτηθεί γιατί στη χωρά μας η παιδική παχυσαρκία παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρονιά; Σιγουρά ένα παιδί δεν αποκτά κακές διατροφικές συνήθειες μόνο του. Παιδιά πάρτε τους γονείς σας από το χέρι και ελατέ να μαγειρέψουμε πρωινά εύγεστα χαμηλά σε θερμίδες που θα σας γεμίσουν με ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα και θα δώσουν μια νέα προσέγγιση στην οικογενειακή διατροφή!
Ο όρος brunch (breakfast – lunch) πρωτοαναφέρθηκε από το Βρετανό συγγραφέα Guy Beringer, ο οποίος το σχολίασε ως μία ευχάριστη κοινωνική συνήθεια. Σκοπός του brunch είναι να συσφίξει τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς δεν εστιάζει τόσο στο φαγητό αλλά στην παρέα. Είναι ό,τι πρέπει για τις Κυριακές που θέλουμε να χουζουρέψουμε λιγάκι παραπάνω και μετά να μην παιδευτούμε ιδιαίτερα με το μεσημεριανό τραπέζι. Πόσο μάλλον όταν το τραπέζι μας μπορεί να γεμίσει από υγιεινά προϊόντα, δίχως πολύ κόπο και με γευστικό αποτέλεσμα!

Περισσoτερες πληροφορiες

Τι θα διδαχθείς;
α) Light choco and fruit nut bar!
Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας του και μια πληθώρα αποξηραμένων φρούτων – που όπως αναφέρουμε στο άρθρο μας «Αφυδατωμένα vs Φρέσκα…and the winner is» διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά τους! Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η σοκολάτα από ένα σνακ που εύκολα διατηρείται και οι σύγχρονες μαμάδες μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας να πάρουν μαζί στο σχολείο!
β) Granola Bar
Ένα χαρακτηριστικό σνακ, εύγευστο που τολμά να τα βάλει με την «υπογλυκαιμία» , νικώντας την ! Η βρώμη έχει πρωταρχικό ρόλο εδώ, όπου πρέπει να σημειωθεί ότι η διατροφική της αξία είναι μεγάλη χαρίζοντας παράλληλα χορτάτη αίσθηση!
γ) Raspberry chia jam
Μια γλυκιά, νόστιμη, υγιεινή και εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τις κοινές μαρμελάδες, γεμάτες σε ζάχαρη και με πολλές θερμίδες. Επιπλέον, οι σπόροι chia χάρη στη φυσική ζελατίνη που περιέχουν, βοηθούν τη μαρμελάδα να πήξει χωρίς την προσθήκη πηκτίνης ή άλλων υλικών με αυτήν την ιδιότητα.
δ) Homemade healthy choco hazel Nutella
Ποιος δεν τρελαίνεται με τη γλυκιά αλλά απαγορευμένη υπερβολική κατανάλωση της Nutella; Όχι πια! Υγιεινή Nutella, δίχως συντηρητικά φτιαγμένη με τα δικά σου χέρια! Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξει κανείς στο σπίτι του, με λίγα υλικά και πολλή αγάπη. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν και οι γονείς δεν θα κυνηγάνε να κλείσουν πια το βάζο!
ε) Choco banana flake granola
Υγιεινό σνακ για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, που δεν μπορούν όμως να απαρνηθούν τη σοκολάτα. Ιδανικό για γρήγορα και υγιεινά πρωινά! Μπορείς να βρεις εύκολα choco granola στα σούπερ μάρκετ. Είναι όμως πιο ακριβή και γεμάτη λιπαρά και ζάχαρη που ο οργανισμός μας δε χρειάζεται. Φτιάχνοντας τη δική σου granola έχεις εσύ το έλεγχο των υλικών που θα επιλέξεις και μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται αυτομάτως και πιο υγιεινή. Απλά προσθέτεις το γάλα της επιλογής σου και είναι έτοιμο!
στ) Quick pop overs!
Αφράτα και γευστικά, θυμίζουν muffins, αλλά είναι τελείως διαφορετικά. Μικρά ψωμάκια που συνδυάζονται άψογα είτε με τυριά και αλλαντικά είτε με μέλι ή ό,τι άλλο λαχταράτε. Ζεστά είναι πεντανόστιμα! Και το κυριότερο; Γίνονται γρήγορα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες συνταγές!
ζ) Healthy fluffy pancakes ολικής!
Για τα pancakes δε χρειάζονται συστάσεις! Όταν όμως μπορούμε να μειώσουμε τις θερμίδες και τα συντηρητικά, απολαμβάνουμε ένα υγιεινό πρωινό το οποίο μας προσφέρει ατελείωτες εναλλακτικές δίχως ενοχές! Γλυκά, αλμυρά, με διαφορετικά άλευρα, σε διαφορετικά μεγέθη με διαφορετικές προτάσεις σερβιρίσματος!
Bonus -> Τεχνολόγος τροφίμων της σχολής θα μιλήσει στους συμμετέχοντες για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, τους κρυφούς κινδύνους στο φαγητό και την υγιεινή της οικογενειακής κουζίνας ενώ θα λύσει τις απορίες των παρευρισκόμενων!



Εγγραφείτε στο Newsletter μας

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)